Знаете ли коя е най-дългата улица в България? Най-дълго може да

...
Знаете ли коя е най-дългата улица в България? Най-дълго може да
Коментари Харесай

Най-дълго може да се разхождаме в Русе по бул. България

Знаете ли коя е най-дългата улица в България? Най-дълго може да се разхождаме в Русе по бул. " България ". Той е с дължина - 21 600 метра. Това демонстрира търсачката на улици Bgmaps. На картите на уеб страницата са включени 70 000 километра пътна мрежа, а екипът актуализира информацията за пътната мрежа всекидневно.

Булевардът е част от интернационалния път Русе – София. От върха е изключен  Околовръстният път в столицата (52 км) и Скоростната магистрала в Перник (23 км). Булевард " България " в Русе е именуван още Международното шосе. Той е значима пътна артерия в града. Започва на входа на Русе от София и приключва при кръговото придвижване на ГКПП Дунав мост. Изграден е през 50-те години на XX век, а през 70-те години е уголемен с второ платно и е обезпечено безконфликтно прекосяване през всички пресичащи го улици. Булевардът e част от републиканските пътища I-2 и I-5 и поема преобладаващата част от тразитния трафик през Дунав мост.

През 2017 година хората, които живеят в региона на бул. " България ", излязоха на митинг с искане да се построи пешеходен надлез, който да обезпечи сигурността на пресичащите. На булеварда стават най-вече произшествия с жертви. През 2020 година приключи градежа на новия пешеходен надлез над натоварения бул. " България ". Съоръжението е пешеходна връзка сред кварталите " Чародейка " и " Родина ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР